Snorfiets of bromfiets aanschaffen in Tilburg

Snorfiets of bromfiets

Als je vaak in Tilburg van punt A naar punt B of toch naar punt C moet reizen, zul je regelmatig in de problemen komen op de weg. Files, stoplichten, gevaarlijke medeweggebruikers, het houdt maar niet op. Met een snorfiets of bromfiets ben je vaak net zo snel, of zelfs sneller op je bestemming als met de auto of het openbaar vervoer. Je kunt een snorscooter of bromscooter aanschaffen voor woon- werkverkeer, voor school of voor recreatie in het weekend. De keuze voor de juiste brommer is niet altijd even helder, op deze pagina geven we je informatie over de verschillen en mogelijkheden. Als je goedkoop uit wil zijn kun je daar ook wat praktische tips voor vinden, lees dus snel verder!

In de webshop van www.fastfuriousscooters.nl vind je volop scooters van diverse merken, en in verschillende uitvoeringen. De beste prijzen met de beste service, bekijk het zelf direct online.

Bromfiets of snorfiets?

Eigenlijk zit er technisch niet veel verschil tussen een bromfiets of snorfiets. Het zijn meestal tweewielers met een 50cc motor, vaak viertakt en soms tweetakt. Je kunt bij aanschaf kiezen voor jouw gewenste type, je mag dit later niet wijzigen. Dit zijn de voornaamste verschillen tussen bromfietsen en snorfietsen:

Snorfiets

  • Je mag maximaal 25 km/u rijden.
  • Je rijdt binnen de bebouwde kom op het fietspad waar mogelijk, anders op de openbare weg. Net als een fiets dus.
  • Je rijdt buiten de bebouwde kom altijd op het fietspad.
  • Je hoeft geen helm te dragen, maar het mag wel.

    Snorfiets of bromfiets

Bromfiets

  • Je mag maximaal 45 km/u rijden.
  • Je rijdt binnen de bebouwde kom altijd op de openbare weg, tenzij anders aangegeven.
  • Buiten de bebouwde kom rijd je altijd op het fietspad, je wordt dan naar het fietspad geleid.
  • Je moet altijd verplicht een helm dragen.

Een brommer opvoeren

Technisch is het grote verschil tussen een bromscooter en snorscooter het type begrenzer, in feite kan elke brommer veel sneller rijden. Maar je mag officieel niet de begrenzer vervangen. Tijdens de aanschaf kies je voor het type. Mocht je toch de begrenzer verwijderen of vervangen kun je daar een boete voor krijgen.

Scooter of fiets, wat is het verschil?

Een snorfiets is hetzelfde als een snorscooter, een bromfiets is hetzelfde als een bromscooter. Je kunt dus brommen of snorren, wat er achter staat maakt helemaal niet uit. Een brommer of een scooter betekent dus ook hetzelfde, dat zijn de snorfietsen en bromfietsen samen.

Ben ik met een bromscooter sneller op mijn bestemming?

Hoewel een bromscooter 20 km/u sneller mag rijden dan een snorscooter, ben je er in Tilburg niet altijd sneller mee op jouw bestemming. Dat hangt af van het type wegen bij jou in de buurt. Let dus voor aanschaf goed op het soort wegen waar je op wilt rijden. Misschien zijn de fietspaden beter op jouw vaste routes, of de openbare weg is erg vol met gevaarlijke auto’s. Dan kan een snorscooter toch sneller en veiliger zijn. Je mag overigens in beide gevallen een helm dragen, bij een snorfiets is dit niet verplicht. We adviseren je in ieder geval wel een helm te kopen, ook voor een snorfiets.

Bekijk alle snorfietsen en bromfietsen op www.fastfuriousscooters.nl, de goedkope online scooter webshop.