Boots

Hoe kies je de beste laarzen

Een goed paar boots kan een outfit die kenmerkende versleten look geven die je met geen enkel ander type schoen kunt krijgen. En als het op laarzen aankomt, zijn er zoveel om uit te kiezen dat het overweldigend kan zijn. Maar dit betekent niet dat u meer aan uw boots moet uitgeven dan nodig is. Dit is wat u moet weten voordat u gaat winkelen. Een ding om te overwegen is of je laarzen enkelsteun hebben of niet. Laarzen met enkelsteun zijn geweldig voor wandelschoenen, vooral als je veel gaat wandelen en wandelen. De meeste enkellaarzen bedekken alleen de grote enkel en de grote teen, terwijl andere een deel van de bovenste enkel of de onderste enkel bedekken. Sommige laarzen strekken zich zelfs uit over het hele been, soms zelfs tot aan de heup of de knie.

Een ander belangrijk kenmerk

Een ander belangrijk kenmerk van laarzen is het soort hak dat je krijgt. Er zijn laarzen die speciaal zijn ontworpen om te wandelen en voor natte, modderige omstandigheden; hoe hoger de hak, hoe beter. En dan zijn er nog laarzen speciaal gemaakt voor normale slijtage, met een platte zool. Bedenk dus over welke van deze twee situaties u zich het meest zorgen maakt. Het volgende op de lijst is het materiaal waarvan de laarzen zijn gemaakt. Laarzen worden vaak met leer gedragen, hoewel er laarzen zijn die van veel andere materialen zijn gemaakt.

De vorm en het silhouet van de laarzen

Je wilt ook nadenken over de vorm en het silhouet van de laarzen. Laarzen in de vorm van een “S” of een “C” worden beschouwd als meer atletisch ogende laarzen. Schansen of puntige tenen zullen minder snel misstaan. En dan heb je laarzen met een hoge, bijna plafond-tot-vloer uitstraling, een zogenaamde boxy look. Deze laarzen zijn niet bedoeld om alle seizoenen te dragen, dus denk goed na over het seizoen waarin je ze gaat dragen voordat je een keuze maakt. Natuurlijk moeten comfort en bescherming voorop staan ​​bij het kiezen van een paar laarzen.