Oude druivenstruik

Lees hier over de oude druivenstruik met een mooie doorleefde stam. Als een druivenstruik wat jaartjes oud is, dan ziet de stam eruit als echt heel oud met allemaal knoesten. Vergelijk het met een olijfboom, die naast de oude druivenstruik ook bij Tropic trees te koop is. Een olijfboom is ook zo mooi als de boom enkele seizoenen oud is. Je zou in de tuin beiden kunnen plaatsen, of zelfs kort bij elkaar zodat er een exotische boomgaard ontstaat. Daar nog bij zou een citrus- of vijgenboom kunnen, maar die boompjes hebben andere charmes dan een doorleefde stam met knoesten.

De druif is wel de makkelijkste struik

Een oude druivenstruik heeft een voorsprong op andere boompjes en struiken. Een druif is bijzonder sterk, is niet gevoelig voor het krijgen van ziektes, en gaat tientallen jaren lang mee. Voor de vanaf prijs van 20,= euro kun je al in bezit komen van een druivenstruik, en oud wordt het vanzelf. De struik moet op de goede plek gezet worden, dat is warm met veel zon, en het onderhouden is makkelijk. In de lente zie je vanzelf de lichtgroene blaadjes komen, in de zomer heeft het een dik bladerdek met daartussen kleine trosjes met druiven die je in de nazomer kan oogsten, en in het najaar zie je de mooiste herfstkleuren.

Tropic trees heeft voor ieder wat wils in de collectie

De collectie van Tropic trees is voor iedereen. De oude druivenstruik is goed voor iemand die weinig tijd heeft voor onderhoud en ook weinig verstand heeft van tuinieren. Daarbij ziet diegene wel de seizoenen voorbij trekken, een groot verschil met bijvoorbeeld de olijfboom die het hele jaar door kleine blaadjes heeft. Maar een olijfboom is niet altijd even makkelijk, want sommigen zijn niet winterhard. Je moet dan tijdens koude een hoes over de boom trekken, wat bij een druif niet nodig is. Op de site is al het aanbod te zien; van palmbomen tot kamerplanten.