Zo kun je PTSS klachten verminderen

behandeling complexe ptss

PTSS ontstaat vaak na een schokkende gebeurtenis. De klachten kunnen je gehele dagelijks leven beïnvloeden en ze kunnen ook lang aanhouden. Houden de klachten langer dan drie maanden aan? Dan kun je het beste kiezen voor een behandeling complexe PTSS. Er zijn ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om PTSS klachten te verminderen. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

behandeling complexe ptss
  1. Kies voor lachfilms en positieve boeken

Kijk je graag tv of vind je het leuk om boeken te lezen? Als je last hebt van PTSS, is het aan te raden om goed na te denken over je keuze voor een bepaalde film of een bepaald boek. Somber nieuws en spannende thrillers kunnen je PTSS klachten juist verergeren. In plaats daarvan kun je beter kiezen voor een goede lachfilm of een positief boek over bijvoorbeeld mindfulness!

  1. Eet gezonder

Het is misschien lastig om met PTSS gezond te eten, want door de verhoogde cortisolwaarden in je lichaam krijg je meer trek in suikers. Het helpt echter niet om suikerrijke producten te eten. Hierdoor voel je je uiteindelijk juist meer vermoeid en rustelozer. Kies in plaats daarvan voor groenten en fruit. Hiermee krijg je direct gezonde vitamines en mineralen binnen die je hard nodig hebt en de vezels geven je ook een verzadigd gevoel.

behandeling complexe ptss
  1. Houd een vast slaap/waakritme aan

Dat structuur belangrijk is bij PTSS wist je misschien al. En dan met name ook in je slaap/waakritme. Als je elke dag op dezelfde tijd gaat slapen en op dezelfde tijd weer opstaat, raakt je lichaam hier na verloop van tijd aan gewend. Het is dan een gewoonte geworden en je zult veel minder last hebben van slaapproblemen.