Veilig spelen met de kleine lama

De kleine lama

Het lijkt tegenwoordig alsof alles maar steeds minder en minder echt is. Meer en meer is kunstmatig en we weten eigenlijk helemaal niet of dit wel zo gezond is. Jezelf blootstellen aan enge stoffen is een ding, maar je wil je kinderen helemaal niet in gevaar brengen. Maar je wil je kinderen niet dusdanig beschermen dat ze geen plezier meer kunnen hebben. Gelukkig is er het speelgoed van de kleine lama. Zij verkopen alleen speelgoed dat vrij is van gevaarlijke stoffen. Zo hoef je je daar in ieder geval geen zorgen meer om te maken.

De kleine lama

Vroeger was het niet beter

Het lijkt misschien alsof we net flink tekeer gingen op het speelgoed van nu, maar eigenlijk is het nu veel beter. We weten nu veel beter welke stoffen mogelijk schadelijk zijn, zo kunnen we alleen volledig veilig speelgoed voor onze kinderen kopen. Want oud houten speelgoed is niet altijd even goed: het hout is prima, maar vroeger wilde men nog wel eens lood en cadmium in verf stoppen. Geen groot gevaar als je de verf niet aanraakt, maar kinderen bijten op hun speelgoed. Het is alleen nu pas dat we echt weten hoe slecht dit was. De kleine lama zorgt ervoor dat ook mogelijk gevaarlijke stoffen uit hun producten blijven.

Veilig speelgoed is ook veel leuker

Als je het assortiment van de kleine lama bekijkt zal het je opvallen dat het speelgoed dat zij verkopen er een stuk leuker uitziet. Dit komt omdat het weren van mogelijk schadelijke stoffen het ontwerpen van speelgoed iets moeilijker maakt. Limieten dwingen je om veel creatiever te denken, en dat is dan ook wat de leveranciers van de kleine lama hebben gedaan. En doordat ze meer creativiteit hebben moeten gebruiken is hun speelgoed een stuk unieker en leuker geworden dan het meeste andere speelgoed.