Een bezoekje naar de speelgoedwinkel

speelgoedwinkel

Ik vergeet de bezoekjes naar de speelgoedwinkel nooit weer. Het was altijd een unieke en plezierige ervaring. Als ik dan met mijn papa of mama naar bijvoorbeeld de supermarkt ging, of een andere winkel, dan vroeg ik ook nog wel eens of we daarna ook nog naar de speelgoedwinkel zouden kunnen gaan. Soms was hier geen tijd voor (of ze hadden er simpelweg geen zin in en gebruikten het als excuus), maar soms was er ook wel tijd voor. Als er dan wel tijd voor was, was ik natuurlijk helemaal blij. Want ja, in de speelgoedwinkel zijn natuurlijk weer nieuwe dingen die je nog niet eerder hebt gezien maar misschien wel graag wilt hebben of uitproberen.

speelgoedwinkel

De ervaring in de winkel zelf

In de speelgoedwinkel zelf zag je van alles. Er stond sowieso altijd een vrolijk iemand achter de kassa. En wat betreft de winkel zelf, was het nogal verdeeld allemaal. En wat ik daarmee precies bedoel, is dat al het speelgoed wel gesorteerd stond op categorie. Denk hierbij aan een hoek met speelgoed voor babies. Of bijvoorbeeld een hoek met speelgoed voor meisjes of jongens. Of bijvoorbeeld een hoek met videogames voor op je (portable) gaming console. Maar ook waren er verschillende verzamel collecties van bijvoorbeeld kaarten. Bepaalde merken zijn daarin vroeger echt een hype geweest. Maar zelfs zoiets als knikkers kun je altijd nog kopen in de speelgoedwinkel. Knikkers zijn wel zoiets wat er eenmaal is en ook altijd wel zal blijven.

Je favoriete hoekje in de winkel

We hebben hem allemaal wel: Ons favoriete hoekje in de winkel. Het hoekje waar de dingen stonden en lagen waar wij persoonlijk als kind gek op waren. Vaak als je naar de speelgoedwinkel ging, wou je zo snel mogelijk eerst dat hoekje bekijken. Dan kon je zien of er wat tussen zat dat je graag wou hebben. Het mooie is dat je nu precies ditzelfde kan doen, maar dan op een webshop. Probeer het eens zou ik zeggen, en wie weet herleef je wel een klein beetje dat gevoel van vroeger.