PS5 met betere en nauwkeurigere triggers

PS5

Niet alles wat nieuw is, is ook meteen een verbetering. Wie echter de nieuwe PlayStation 5 van Sony afzet tegen zijn voorganger, de PS4, die ziet dat de PS5 in alle opzichte beter is. Het verschil zit in de snelheid, de beelden, de audio en zeker ook de controller.

PS5

Perfect werk van producent Sony

Sony heeft goed werk geleverd wat betreft de PS5. Voor de volledigheid, de gameconsole is er in de reguliere variant, met disk drive dus, maar ook in de Digital Edition uitvoering. Een disk drive ontbreekt en je hebt niet meer te maken met fysieke games. Die download je voortaan gewoon. De PlayStation met schijfstation heeft standaard de beschikking over een Blu-ray speler overigens. Wat opvalt is dat door SSD de PS5 definitief afrekent met lange laadtijden. Daar waar de PS4 nog werkte met wachttijden van wel tien tot vijftien telen, daar laadt de Playstation 5 al binnen een seconde. En dat maakt nogal verschil.

PS5 is krachtiger en realistischer

De PS5 is krachtiger en realistischer. Dit niet in de laatste plaats door de nieuwe controller, de DualSense. Deze controller maakt de beleving echter en ook de triggers zijn duidelijker, beter en nauwkeuriger. Imponerend is de 3D audio. Daardoor is het gedaan met steeds dezelfde deuntjes die zich eindeloos herhalen maar is sprake van individueel toegepaste geluidseffecten. Je kunt nu horen waar de vijand zich bevindt en dat biedt extra mogelijkheden voor PS5 games. De PS5 is vooral veel krachtiger en werkt met een betere processor. In alles is de PS5 een verbetering ten opzichte van de PS4.