Help het percentage EHBO-gediplomeerden te verhogen

Het is belangrijk om verstand te hebben van eerste hulp bij ongevallen omdat je immers nooit weet waar een ongeluk plaats zal gaan vinden en wie er allemaal medische kennis hebben. Momenteel wordt het aantal mensen met een basisdiploma voor eerste hulp geschat op tussen de 2 en 3 procent. Wil je ook meehelpen om het aantal dodelijke ongelukken in Nederland te verminderen en adequaat hulp te kunnen verlenen aan mensen met verwondingen? Dan kun je ook een EHBO-cursus volgen.

Realistische oefeningen

Tegenwoordig kan het oefenen van eerste hulpverlening op een zo realistisch mogelijke manier. De lesstof bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte maar is niet moeilijk. Iedereen kan dit in principe leren, maar mocht je het examen helaas toch niet in één keer halen dan kun je het herkansen. Aanbieders vragen de lesstof en het examen voor jou aan bij Het Oranje Kruis en bieden een accommodatie, docenten, poppen en eventueel Lotusslachtoffers. Het diploma dat je met de basiscursus behaalt is twee jaar geldig, maar daarna kun je deze door middel van een herhalingscursus verlengen.

Cursus in elke plaats

Er zijn veel verschillende aanbieders van deze cursussen in Nederland en zij hebben vaak ook diverse locaties. Daardoor kun je heel eenvoudig een aanbieder zoeken bij jou in de buurt, of dit nu in Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Gelderland, Noord-Brabant of Limburg is. Maar je kunt natuurlijk ook kijken welke cursus jou het beste lijkt of welke het goedkoopst is. Kijk snel hoeveel kosten jouw zorgverzekering voor jou vergoedt.