Goedkoopste hondenverzekering

Als je een verzekering voor je hond afsluit, ben je misschien gauw geneigd om (een van) de voordeligste te kiezen. Dit is echter niet altijd de beste keuze. Je kunt beter eerst goed afwegen wat je verzekerd wilt hebben en wat je daar aan wilt en kunt besteden, zodat je uiteindelijk de verzekering kiest die het beste bij jouw hond past. Er zijn verschillende verzekeraars die claimen de goedkoopste hondenverzekering te bieden, maar wat krijg je daar nu eigenlijk voor terug? Je wilt uiteindelijk wel dat de kosten die je gaat maken voor je hond ook vergoed worden, anders is het afsluiten van een verzekering niet echt zinvol.

Goedkoopste verzekeringen voor je hond
De goedkoopste hondenverzekeringen kosten zo rond de 5 euro, dat is het bedrag dat je voor het basispakket betaalt. Deze verzekeringen kunnen wel uitgebreid worden met verschillende opties, maar dan gaat uiteraard de premie wel omhoog. Bij de goedkoopste verzekering voor de hond wordt er slechts 15% uitbetaald van de kosten die je maakt. Ook zitten er maxima aan de te vergoeden behandeling. Zo wordt er bijvoorbeeld door een bepaalde verzekeraar voor een consult bij de dierenarts maar tot een maximum van 75 euro per keer betaald. Daar ga je over het algemeen al gauw overheen, maar als je wel wilt dat je dier verzekerd is en daar niet de hoofdprijs voor wilt betalen, dan is zo’n verzekering zeker een optie.

Premies en vergoedingen
Bij de verzekeringen waar je een hogere premie per maand betaalt, begin je met een basispakket waar een aantal zaken inzit zoals vergoedingen voor consulten bij de dierenarts en operaties. De grootste verschillen tussen de verzekeringen vind je niet alleen terug bij de premies, maar ook bij de totale vergoedingen binnen een jaar. Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden bijvoorbeeld maar tot 2500 euro per jaar, terwijl andere het dubbele uitkeren indien nodig. Ook  de bepaling van het eigen risico kan verschillen. In een aantal gevallen is dat een vast bedrag per jaar, maar het kan ook een percentage zijn van het totaalbedrag dat jij aan kosten maakt. Een andere optie is een vast bedrag per keer dat je iets declareert. Ook de looptijd van de verzekering kan verschillen. De meeste verzekeringen sluit je af voor een jaar, maar het kan ook zijn dat je er langer aan vast zit.

Maak de juiste keuze voor je hond
Als je een hondenverzekering wilt afsluiten, dan kun je het beste eerst bepalen wat je allemaal graag vergoed wilt zien, mocht je er ooit gebruiken van dienen te maken. Kijk daarna op internet naar de verschillende aanbieders van dit soort verzekeringen en vergelijk alles goed met elkaar. Hou er ook rekening mee dat bepaalde handelingen nooit vergoed worden en dat zeker niet alles onder de verzekering valt. Een sterilisatie of castratie bijvoorbeeld, hetgeen een kostbare ingreep is, valt niet onder de basisverzekering en dien je dan nog zelf te betalen. Je hoopt natuurlijk toch dat je trouwe viervoeter nooit ziek wordt of iets gaat mankeren, maar een verzekering voor hem of haar zorgt er wel voor dat je niet voor kosten komt te staan die je misschien niet kunt betalen op dat moment. En het is ook erg prettig als alles voor je geregeld wordt. Want je wilt per slot van rekening toch het allerbeste voor je huisdier.