Een mooie villa kopen in Spanje

Dat klinkt toch bijzonder goed in je oren: een villa kopen in Spanje? Sowieso is een villa kopen al aantrekkelijk, maar al helemaal als het onder de warme Spaanse zon gebeurd. Ik was eigenlijk een beetje verbaasd over de lage prijzen in Spanje, dat deed mijn nieuwsgierigheid groeien. Wat ik precies wil weet ik niet, maar ik ben nu met een goed bedrijf aan het praten over de mogelijkheden. Ik denk dat het een goede tweede investering is, bovendien is het uitstekend geschikt voor je pensioen en ik weet als geen ander hoe ik me tot die tijd moet vermaken in Spanje! Ik wil nog wel alles echt goed doornemen, mijn kinderen ook om advies vragen, kijken wat hen handig lijkt. Daarnaast had ik het ook met een paar vrienden over om gaan samen te wonen wanneer we wat ouder zijn, dan kunnen we goed voor elkaar zorgen en is het bovendien erg gezellig. Of dat echt een goed plan is weet ik niet, maar ik zie het best zitten om met z’n allen in een luxe villa in Spanje te gaan zitten!

Opties bekijken – wat is er mogelijk?

Via een makelaar kijk ik nu naar meerdere opties. Koop ik wat voor mijzelf, dan wordt het natuurlijk allemaal iets kleiner. Het schoot ook even door mijn hoofd om daar gewoon nu al te gaan wonen. Eerlijk gezegd, wat let me? Ik kan thuis werken, dus dat kan ook in Spanje. Enige noodzaak is om drie keer per jaar een maand terug naar Nederland te komen. Maar dat lijkt me eigenlijk geen groot probleem. Heeft iemand hier ervaring mee eigenlijk? En zo ja, hoe hebben jullie dat (destijds) aangepakt?