Van beginnend zanger tot wereldster

Van goeden huize komen
Muzikaliteit is een talent wat wordt doorgegeven; een goede zanger heeft meestal een roemrijk voorgeslacht. Veel zangers die tegenwoordig bekendheid genieten hebben dat te danken aan hun familie die de muzikale genen heeft doorgegeven. Een aloud voorbeeld hiervan is uiteraard Michael Jackson. Samen met zijn broers vormde hij de band The Jackson Five. Samen kregen de broers wereldfaam en sinds het overlijden van Michael houdt onder andere broer Jermain het vaandel hoog. Uit eigen land zijn er echter ook zangers bekend die hun talent niet van een vreemde hebben.

Van Andre op Dre
Volkszanger André Hazes was een beroemdheid in ons land. Hij bracht het levenslied op een onnavolgbare manier. Met het overlijden van deze rasartiest leek het levenslied eveneens overleden. Gelukkig heeft zoon Dre het stokje overgenomen van zijn vader. Hij vertolkt eveneens het genre waar zijn vader zo beroemd mee werd. Hij mist nog een deel aan ervaring en ook zijn timbre wijkt af van dat van André. De uitstraling en de eigenschap dat hij een publiek kan betrekken bij zijn optredens heeft deze jongen echter wel duidelijk geërfd.

Dane en Alain Clark
Dane Clark was al vocalist betrokken bij de band Dane en de Dukes of Soul. Niet veel mensen zullen zich deze artiest nog herinneren, maar hij kreeg opnieuw bekendheid door de hit van zijn zoon Alain. Alain bracht het lied Father And Friend ten gehore, en daarbij zong zijn vader Dane ook mee. Het soul timbre wat vader destijds had bleek tot ieders verrassing nog steeds aanwezig. Wie Alain heeft gevolgd weet dat hij inmiddels als artiest wereldfaam heeft verworven. Het mag dan ook duidelijk zijn; deze vader en zoon zijn niet meer weg te denken uit de internationale muziekindustrie. De kracht van een gezinsband mag dan ook niet worden onderschat.

De generatie van nu
De oudere generatie heeft het stokje inmiddels overgedragen aan de jonge generatie wanneer het aankomt op optredens die over de landsgrenzen gaan. Daar waar de vader en moeder op de achtergrond aanwezig zijn veroveren zoon of dochter het podium. De kinderen hebben het talent van hun ouders duidelijk meegekregen en dat tonen ze aan de rest van de wereld. Ze mogen daarbij bouwen op een familie die alle ervaring met showbusiness heeft; een goede voedingsbron.