ZZP factoring steeds meer in trek bij ondernemers

Debiteur

Heb jij als zelfstandige zonder personeel al eens overwogen om ZZP factoring te gebruiken voor je organisatie? Bij dit relatief nieuwe principe, worden facturen van je bedrijf overgenomen en doorgaans binnen 24 uur betaald. Op deze manier wordt de cashflow van je organisatie gecontinueerd! Ideaal, wanneer je betalingsachterstanden bij je leveranciers wilt voorkomen. Ook komt het geregeld voor dat marketingcampagnes gestopt moeten worden, omdat klanten hun rekeningen niet tijdig betalen en ZZP’ers geen eigen geld in willen leggen. Dit kan immers grote risico’s met zich meebrengen! In dit artikel vertellen we je meer over de werking van factoring en de voordelen die het je biedt.

Zzp factoring

Voordelen van ZZP factoring voor ondernemers

Het voornaamste voordeel van ZZP factoring, is het feit dat facturen altijd binnen enkele dagen betaald zijn. Zo weet je zeker dat je door de maand heen voldoende budget hebt om alle leveranciers binnen de gestelde termijn te betalen. Ook hoe je zelf nooit meer een incassobureau in te schakelen, op het moment dat facturen niet betaald worden. Dit scheelt je veel tijd en energie! Onbetaalde facturen met een verlopen betalingstermijn kunnen grote stressgevoelens met zich meebrengen voor ondernemers. Door de facturen te verkopen aan een factoringbedrijf ben je zelf niet langer verantwoordelijk voor de betaling van klanten.

Finqle

Kosten en werking van factoringbedrijven

Voor het inschakelen van een factoringbedrijf worden kosten in rekening gebracht. Het aanmelden is vaak gratis, waarna je per verkochte factuur betaald. De vergoeding die voor een factuur gerekend wordt, is afhankelijk van de betalingstermijn. Een betalingstermijn van 15 dagen is het goedkoopst! Vaak loopt het percentage uiteen van 3-5%, waarbij een betalingstermijn van 60 dagen logischerwijs het duurst is. Het kan per factoringbedrijf verschillen, hoe hoog dit percentage is en hoe deze berekend wordt. Kijk op de website van dit bedrijf om hier meer te weten over te komen.