Stoppen met roken fases en niet in één keer

Stoppen met roken fases

Vele meerderjarige mensen in Nederland hebben de vieze gewoonte om te roken. Ook een groot deel van deze mensen wil graag stoppen met roken, maar ze weten simpelweg niet hoe ze dit het best kunnen doen. Dit kun je namelijk ook het beste doen met professionele hulp. Veel mensen die het namelijk zonder hulp proberen zullen er niet in slagen om te stoppen. Na verloop van tijd zullen ze weer beginnen met roken en zijn ze weer terug bij af. Stoppen met roken fases zijn de oplossing zijn. Je kunt ook niet verwachten dat je in een keer kunt stoppen. Stel je rookt namelijk een pakje sigaretten per dag dan zul je merken dat je dit ook niet in een keer kan neerleggen.

Mentaal en fysiek

Je zult ook niet alleen fysiek verslaaf zijn aan het roken, maar ook mentaal. Je lichaam zal namelijk de nicotine en andere stoffen in de sigaret blijven verwachten terwijl je het lichaam dan helemaal niks meer geeft. Daarom is het belangrijk dat je het dus in verschillende stappen doet. Zo heb je dus een grotere kans dat het lukt en dat je ook nooit meer de behoefte in een sigaret zal hebben.

Stoppen met roken fases

Echt gestopt zijn

Wanneer je dan echt bent gestopt met roken dan zul je er ook niet meer aan denken. Je kunt namelijk ook gestopt zijn, maar soms nog wel denken dat je wel zin hebt in een sigaret. Uiteraard zul je er dan geen pakken, maar stoppen met roken fases zal ook zijn de laatste fasen. Er helemaal niet meer aan denken. Dit houdt ook in dat je er niet meer aan denkt als je andere mensen ziet roken of wanneer je een feestje hebt. Als dat je lukt, dan weet je zeker dat je echt gestopt bent.