De Maxi Cosi Axiss, het handigste autostoeltje ooit

Aan de Maxi Cosi Axiss kun je je kindje wel toevertrouwen. Je hebt er namelijk een zeer veilige autostoel aan. En hij is ook nog eens heel gebruiksvriendelijk: je kunt het stoeltje naar de deur toe draaien om je kindje nog makkelijker vast te zetten en weer los te maken. Je hoeft er vervolgens niet over te twijfelen of het stoeltje weer in de juiste positie staat als je weer gaat rijden, want dat is meteen duidelijk af te lezen aan de kleurindicator. Een stoel die tijdens het rijden in een dolgedraaide kermisattractie verandert, is dus uitgesloten. Hoe graag je kindje dat misschien ook zou willen.

Eenvoudig en fijn in gebruik

Het installeren van de stoel is verre van ingewikkeld. De gordel glijdt makkelijk langs de gordelhaakjes maar je krijgt hem toch muurvast op de achterbank. Je kindje inclusief stoeltje ‘meegeven’ aan de moeder van een vriendje of vriendinnetje behoort dus tot de mogelijkheden. Het stoeltje is alleen wel wat zwaar, maar dat is gebruikelijk bij deze categorie autostoeltjes. Verder neemt het relatief veel ruimte in beslag, maar die geweldige draaifunctie die op de stoel zit, maakt dat ruimschoots goed.

Prinsheerlijk

De Maxi Cosi Axiss is verder met recht een relaxstoel te noemen. Er zitten welgeteld acht standen op en deze zijn ook in te stellen als je kindje erin zit. Dan kan je kindje aangeven wat hij op dit moment de fijnste stand vindt. Verder is het stoeltje in hoogte bij de hoofdsteun en in breedte bij de zijpaneeltjes verstelbaar en groeit het met je kindje mee, vanaf de leeftijd dat het erin mag – vanaf ongeveer negen maanden – totdat het met vier jaar de stoel ontgroeid is. Je kindje zit dus ruim drie jaar lang heerlijk zacht en lekker hoog, zodat het ook beter uit het raampje kan kijken.

Veilig op pad

Zoals bij elke Maxi Cosi en iedere andere autostoel die in Nederland op de markt komt, worden ook op dit model eindeloos tests uitgevoerd om elk veiligheidsrisico – hoe onbeduidend het voor een leek ook lijkt – uit te sluiten.