De voordelen van freelancers inhuren

Freelance werken wordt steeds normaler. Mensen die vanuit huis en voor zichzelf een bepaalde dienst zoals marketing of tekstschrijven uitvoeren en per opdracht uitvoeren die zij aangeboden krijgen. Als freelancer moet je wel bereid zijn om zelfstandig aan het werk te gaan en verantwoording te nemen over jouw dienst.

Verantwoordelijkheden bij de freelancer zelf

Een groot voordeel voor bedrijven als zij bijvoorbeeld linkbuilding uitbesteden is dat de verantwoordelijkheid volledig bij de freelancer zelf ligt. De maker van het product, bijvoorbeeld een advertentie, is verantwoordelijk voor het product maar ook voor het op tijd inleveren van dit product. Natuurlijk is het wel zo dat de persoon naar wie je het eindproduct stuurt aan jou feedback kan geven en dus wel nog wat aanpassingen ziet.

Naast de verantwoordelijkheid van het product heeft de freelancer te maken met ziektekosten die dus niet worden vergoed. Het bedrijf dat jou inhuurt heeft geen verantwoordelijkheid over jouw loon, jouw ziektekosten of andere verzekeringen.

Tijdelijke afspraken met freelancer

Als bedrijf heb jij kortstondige contracten af te leggen met freelancers. Zij kunnen aangeven bepaalde diensten te willen uitvoeren maar dus niet vast in contract te gaan. Dit scheelt jou als bedrijf kosten voor het in dienst stellen van een medewerker maar is vaak in de dienst ook goedkoper omdat jij als bedrijf dus geen andere verantwoordelijkheden zoals vakantie uren, vrije dagen of ziektekosten. Als een bedrijf zijn linkbuilding uitbesteden gaat aan SEO specialisten, heeft het bedrijf vaak ook het voordeel dat de freelancers verantwoordelijk zijn voor zijn eigen loon en dus vaak erg loyaal is aan de opdrachtgever. Freelancers werken niet per se tijdens kantooruren en zijn vaak ook bereid laat of juist vroeg te werken. Dit kan erg handig zijn als jij als bedrijf nog laat in de middag een belangrijke opdracht wordt uitbesteden maar dit niet meer kan bij de werknemers die kantooruren werken. Freelancers zijn erg flexibele en consistent in hun werk.