De leukste bezienswaardigheden in Nederland

nederland-giethoorn

Nederland is relatief klein maar heeft enorm veel bezienswaardigheden om te bekijken. De typische Nederlandse cultuur is overal te zien en wordt massaal bezocht door toeristen. Je kan kiezen uit interessante musea, prachtige natuur, historische steden of dorpen. Een vakantie naar het buitenland is met alle bezienswaardigheden in Nederland niet meer nodig. Ontdek de leukste en mooiste plekken in eigen land!

bezienswaardigheden in Nederland

De toeristische plekken in Nederland

Een veel bezochte plek is het bloemenpark de Keukenhof. Busladingen vol met toeristen komen hier jaarlijks de prachtige tulpen bekijken. Het is een groot doolhof met bijzondere bloemen die je kan bekijken. Ook kan je de omgeving verkennen met een rondvaartboot. Daarnaast is de Zaanse Schans samen met de Kinderdijk een beroemde omgeving. De landschappen staan vol met houten molens en huizen uit de 18e en 19de eeuw. Er is een klompenmuseum aanwezig waar je kan zien hoe klompen worden gemaakt en een leuk snoepwinkeltje. Het is een interessante omgeving om meer te weten te komen over de oud Hollandse ambachten.

bezienswaardigheden in Nederland

Interessante musea om te bezoeken

Als Nederlander kan een bezoek aan het Rijksmuseum niet ontbreken. Schilderijen van onder andere Rembrandt en Vermeer hangen hier aan de muur. Het is een druk bezocht museum met jaarlijks meer dan 40 miljoen bezoekers. Daarnaast bevindt het Van Gogh museum op een steenworp afstand waar ook beroemde stukken hangen. Mocht je nog steeds tijd over hebben moet je het Anne Frank museum bezoeken. Ze is wereldberoemd geworden door haar dagboek die daar te zien is. Loop een rondje door het huis waar ze woonde en ga terug in de tijd van de Tweede Wereldoorlog.  Het zijn leuke bezienswaardigheden in Nederland die je echt gezien moet hebben.